hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk bayrağını uzaya taşıyan adam!

    Türk bayrağını uzaya taşıyan adam
    expand

    Türk Bayrağı’nı uzaya taşıyan bilim insanı ve astronot Prof. Albert Sacco, Jr. Yeditepe Üniversitesi'ne konuk olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeditepe Üniversitesi, Türkiye ile özel bir bağı bulunan bilim insanı ve astronot Prof. Al Sacco, Jr.’ı konuk ediyor. Prof. Sacco, 5 Aralık Çarşamba günü, saat 14.00’te, Rektörlük İnan Kıraç Konferans Salonu’nda “Living and Working in Space” (Uzayda Yaşamak ve Çalışmak) konulu bir konferans verecek. 

    1989 yılından bu yana, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurcan Baç ile çeşitli deney ve projelerde birlikte çalışan Prof. Sacco, 1995 yılında Prof. Dr. Nurcan Baç ile birlikte Türkiye adına özel bir olaya imza atmış bir isim.

    Nurcan Baç ile birlikte geliştirdikleri zeolit* kristalleri büyütme deneyini STS-73 no’lu Columbia mekiği uçuşu ile uzayda gerçekleştiren Prof. Sacco, bu uçuşta Türk Bayrağı’nı uzaya götüren ilk ve tek isim olma özelliğini yakaladı. Uzaya giden Türk Bayraklarından bir tanesi, 1996’da Prof. Sacco ile Prof. Baç tarafından devrin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’e de takdim edildi.

    16 gün süren STS-73 no’lu uçus sırasında uzayda yaşamak ve çalışmak ile ilgili pek çok tecrübe edinen Prof. Sacco, uzay programı deneyimini yaklaşık 300 konferansla, binlerce ilk, orta, lise öğretmen ve öğrencileriyle paylaştı. Bu konferaslarla, gençleri bilim ve teknoloji alanıyla tanıştırmak ve kariyer planlamalarına bilim ve mühendislik alanını dahil etmelerini amaçladı.
    5 Aralık’taki konferansında liseli ve üniversiteli gençler ile buluşacak olan Prof. Sacco, halen, Edward E. Whitacre Jr.’da Teksas Teknoloji (Texas Tech) Üniversitesinde Mühendislik Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow